Trainers en bestuur

ERIK
Mijn naam is Erik Gringhuis. Ik ben altijd opgegroeid met honden en ben na het behalen van het diploma sinds 1992 actief als trainer. Eerst als vrijwilliger voor de Dierenbescherming en sinds 1 oktober 2012 voor Teamspirit Amersfoort.

Ik zie met name de moeilijk opvoedbare honden met gedragsproblemen als een uitdaging en werk graag samen met hondeneigenaren aan een positief resultaat. Mijn motto is dan ook dat iedere hond een kans verdient.
Ik vind het geweldig om mijn enthousiasme over te brengen op de cursist, zodat die gaat ervaren dat (samen)werken met zijn hond fantastisch is.

SIMONE
Simone en hondIk ben Simone Visser en ben assistent-hondentrainer.
Tijdens mijn studie Honden en Kattenbesluit heb ik stage gelopen in een dierenasiel.
Ik vond honden onwijs leuk en daarom ben ik met twee  ‘pleeghonden’ gaan trainen.
Vervolgens ben ik begonnen als assistent trainer en dat doe ik sinds 2009 met veel plezier. Na twee ‘pleeghonden’ wilde ik toch echt mijn eigen hond en dat is Sita geworden.

Lekker trainen vind ik het leukste wat er is. Je bouwt een goede band op en je zorgt ervoor dat je hond geestelijk en fysiek bezig is. Dat houdt ‘m gezond en voorkomt sloperijen thuis!

CARIN
Carin_hondMijn naam is Carin Kloppenberg.
Toen mijn man en ik in Hoogland kwamen wonen hebben we een Mechelse herder (Toetje) aangeschaft. Een jonge hond die wel wat training kon gebruiken. Zo kwamen we terecht bij een hondenschool in de buurt. Tijdens de trainingen ben ik erg onder de indruk geraakt van de trainers die veel van hun vrije tijd steken in het trainen van honden en bazen. Dat is hun passie, maar bij het runnen van een hondenschool komt meer kijken. Daar kon ik, nadat wij het diploma hadden behaald en dus ‘klaar’ waren, mooi mijn steentje in bijdragen.
Ik verzorg nu alle administratieve en organisatorische zaken voor Teamspirit. Dat betekent niet dat ik niet op het veld te vinden ben. Integendeel, als het even kan ben ik er bij, want het is prachtig om te zien hoe baas en hond zich tijdens de trainingen ontwikkelen en uiteindelijk een mooi team vormen.

DIANNE
WP_20150322_16_22_30_ProMijn naam is Dianne Ankone. Ik vang al een aantal jaren pleeghonden op vanuit Gran Canaria. Omdat iedere pleeghond andere dingen moest leren, ging ik me steeds per hond verdiepen in zijn/haar behoefte om nieuwe/andere dingen te leren. Ik merkte dat ik het ontzettend boeiend vond om op die manier elke hond “klaar” te krijgen, zodat ze goed geadopteerd konden worden.

Toen ik besloot om een pleeghond, genaamd Bailey, zelf te adopteren vond ik het tijd dat een ander eens naar ons (de hond en mijzelf) ging kijken en op die manier verder te groeien in mijn omgang met honden. Zo ben ik bij Teamspirit terecht gekomen. Na een tijdje trainen werd mij gevraagd of ik interesse had om ook trainer te worden.
Dat wilde ik erg graag omdat ik dan ook anderen kon helpen een beter “TEAM” te gaan vormen samen met hun hond. Nadat ik eerst stage gelopen heb en training heb gegeven onder begeleiding van een gediplomeerd trainer werd het tijd om zelf een diploma te gaan halen. In 2015 heb ik de opleiding kynologisch instructeur gevolgd en met een diploma afgesloten bij de Martin Gaus academie.

Het lesgeven geeft me energie en plezier. Het is zo geweldig om te zien hoe koppels (hond en baas) een team gaan vormen, naarmate ze langer samen  aan het trainen zijn.

CHEYENNE (aspirant trainer)


HANNAKO (aspirant trainer)Mijn naam is Hannako Bakker. Ik werk als aspirant hondentrainer bij de hondenschool.
Als kind heb ik een hond gehad, Bela, en hij opende mijn ogen voor de bijzondere band die je met een hond kunt opbouwen.


Het is een rode draad door mijn leven geworden. Zodra er ruimte is in mijn leven, wordt deze opgevuld met honden. Zo heb ik vrijwilligerswerk gedaan in het asiel en mag ik tegenwoordig oppassen op een lieve Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Door samen met je hond te werken, kun je deel uitmaken van een gezamenlijke leerervaring. Ik probeer training te geven met een visie van twee partners, jij en je hond, die de uitdaging aan gaan. Dat betekent dat je allebei aan dezelfde kant staat en als iets niet lukt, ga je er samen aan werken. Zo nauw samen met een dier uitvogelen hoe je het leven leuker, makkelijker of fijner kan maken is voor mij het mooiste wat er is!

ONS BESTUUR

Ons bestuur bestaat uit de volgende leden:

Erik Gringhuis (Voorzitter),
Carin Kloppenberg (Secretaris en Penningmeester).